Best verkochte producten

Er zijn 143 producten.

Item 1-24 van 143 in totaal item(s)

Actieve filters

BIO Bijenmengsel Huiberts
 • Uitverkocht

BIO Bijenmengsel Huiberts

Bijen zorgen voor de bestuiving van vele planten en bloesems en spelen een essentiële rol in de keten van het menselijk voedsel.

Om de bijen te ondersteunen hebben wij een speciaal mengsel samengesteld van 25 bollen in 8 verschillende soorten. De inhoud van het mengsel van varieren, maar bestaat altijd uit bollen die bijen, hommels en andere bestuivende insecten aantrekken. 

€ 9,50 Prijs
BIO Brievenbusdoosje...
 • Uitverkocht

BIO Brievenbusdoosje Voorjaarsbloemen

Biologisch Bloembollenmengsel speciaal voor bijen verpakt in een doosje dat door de brievenbus past. 

Inhoud varieert, maar bestaat altijd uit 44 bollen in 11 soorten. 

Mocht u het Brievenbusdoosje cadeau willen doen, kan dat. 
U kunt bij de Opmerkingen desgewenst een korte tekst toevoegen die wij er bij zullen voegen. 

€ 12,50 Prijs
BIO Allium Purple...
 • Uitverkocht

BIO Allium Purple Sensation, 5 st

Sensationeel in haar populariteit bij tuinliefhebbers. In het Engels, Dutch Garlic genoemd. Aan het eind van de steel vormen 100 of meer stervormige bloempjes een bol van superieure symmetrie in ogenschijnlijk violetpaars geverfde kleuren. De bloem is een voedselbron voor bijen, hommels en vlinders en een kleurige eetbare aanvulling op uw salade. Als na een lange bloei de bloemen vervagen, blijft er een decoratieve zaadbol over. Creëer een sensatie in uw tuin of vaas met de zoetgeurende flamboyante bloemenbol Allium Purple Sensation.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
BIO Anemone Blanda Blue...
 • Uitverkocht

BIO Anemone Blanda Blue Shades, 10 st

Anemone is afgeleid van het Griekse woord voor wind, Anemos. Komt van oorsprong ook voor in Griekenland en Turkije. Deze Windbloemen hebben bloembladeren met een spectaculair spectrum aan blauwtinten dat geaccentueerd word door een geel hartje. De rondgevormde madeliefvormige bladeren zijn een genot om naar te kijken. De anemoon heeft fijngesneden varenachtige bladeren. Ze staat het liefst in halfschaduw, maar verdraagd ook een plekje in de zon. Zolang de grond maar vochtig is. Anemone Blanda Blue Shades zorgt in het vroege voorjaar wekenlang voor een uitbarsting van kleur in uw tuin.

€ 4,50 Prijs
BIO Leucojum Gravetye...
 • Uitverkocht

BIO Leucojum Gravetye Giant, 5 st

Dit Zomerklokje is geselecteerd in 1924 door de gerenommeerde Engelse meester tuinder William Robinson en vernoemd naar zijn landgoed Gravetye in Sussex. Hij was een voorstander van natuurlijke tuinen. Gravetye Manor is momenteel een schitterend Hotel/Restaurant met een landgoed dat tot de verbeelding spreekt. De plant is inheems, maar zeldzaam in Nederland en België en bloeit van april tot en met mei. Dat maakt dat de gangbare naam Zomerklokje eigenlijk niet juist is.

Voor volledige tekst, zie omschrijving

€ 5,95 Prijs
BIO Sneeuwroem Blauw, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Sneeuwroem Blauw, 10 st

Chionodoxa bloeit zo vroeg dat ze haar bloeiende stelen vaak zelfs door smeltende sneeuw steekt, vandaar haar naam Sneeuwroem. In het Grieks betekent chion, sneeuw en doxa, glorie. Met forbesii in de naam, wordt James Forbes (1773-1861) geëerd. Hij was een Britse botanicus die werkzaam was als tuinman voor een hertog in de abdij van Woburn. Een grootbloemige voedselbron voor bijen en ideaal voor vermeerdering. Elke bol produceert 2 tot 3 smalle bladeren en een bloemsteel die wordt bedekt met een losse tros tot wel 10 bloempjes. De donkergekleurde steel accentueert de intens blauwe kleur van de zes naar boven gerichte blaadjes die kleine sterretjes vormen met in het midden een stralend wit hartje. Plant ze in getale voor een blauw wauw effect of laat ze stralen in een border of pot. 

€ 4,95 Prijs
BIO Tulipa Turkestanica, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Tulipa Turkestanica, 10 st

Afkomstig uit Centraal Azie, zou deze heerlijk geurende botanische mini tulp in geen enkele tuin mogen ontbreken. Als de bijen aantrekkende bloemen open zijn, lijken ze op sterretjes die tussen de grijs groene bladeren dansen. De blaadjes zijn voornamelijk wit, met hier en daar een zweem subtiel groen geel. Ze gedijen goed in rotstuinen, maar ook zeker op andere plekken in de tuin. 

€ 4,99 Prijs
Kleurrijk Akkerrandzaad 10 gr
 • Uitverkocht

Kleurrijk Akkerrandzaad 10 gr

Een verrassingspakketje.
Laat u verwonderen door de kleurenpracht. Dit akkerrandzaad zorgt voor een waar kleurenfestijn in uw tuin, waar niet alleen u van zult genieten. Het mengsel heeft een magische aantrekkingskracht op bijen, vlinders en andere insecten. Met het zaaien van dit mengsel zorgt u voor een voedselbron voor ze en draagt u tevens bij aan de biodiversiteit.

€ 3,60 Prijs
BIO Boshyacint Excelsior,...
 • Uitverkocht

BIO Boshyacint Excelsior, 10 st

Het woord Excelsior komt uit het Latijn en betekent hoger of beter. Waarschijnlijk omdat ze flink hoger groeit dan andere cultivars. Ook het Nederlandse woord excellent is hiervan afgeleid. En excellent is ze, deze zeer populaire Spaanse Boshyacint.

De robuuste bolvormige plant heeft aantrekkelijke bosjes glanzende bladeren van waaruit rechtopstaande stelen prijken met daaraan vrolijk bungelende bloempjes. De 15 tot 20 klokvormige bloempje per steel, hebben een prachtige paarsblauwe kleur met een marineblauwe middennerf.
Boshyacinten sieren al eeuwenlang de Europese bossen en houden dus van nature iets meer van een schaduwrijk plekje.

Voor volledige tekst, zie omschrijving

€ 4,95 Prijs
BIO Scilla Siberica, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Scilla Siberica, 10 st

De Oosterse Sterhyacint. In het vroege voorjaar ontspringt uit iedere bol 3 tot 4 stengels met trosjes intens, bijna fluoriserent blauwe bloempjes met een donkere middennerf. De kleine stinsenplant met haar vrolijk knikkende trosjes is in 2010 uitgeroepen tot bloembol van het jaar. Ze voelt zich thuis op een matig voedselrijke doorlaatbare maar vochtige grond. Zoals geldt voor alle bloembollen, als de bloemen uitgebloeid zijn, laat de bladeren dan zitten tot die afsterven. Met behulp van de bladeren verzamelt de plant energie in de bol om volgend jaar weer te bloeien. Soms vermeerdert de Scilla door zelfzaaiend zaad. De plant is winterhard zoals de naam al doet vermoeden en kan tegen droogte. Een kleine bloeier, maar een ongelooflijke blikvanger en bijentrekker.

€ 4,95 Prijs
BIO Dahlia Hartenaas, per stuk
 • Uitverkocht

BIO Dahlia Hartenaas, per stuk

Hartenaas is een halskraag dahlia. Zacht roze bloemblaadjes met rond het gele hart een kraag van kleine blaadjes. Zeer geliefd bij bijen. U heeft een troef in handen met deze roze schoonheid.

€ 4,50 Prijs
BIO Tulipa Tarda, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Tulipa Tarda, 10 st

Hoewel Tarda een plaats in Polen is, komt deze meerbloemige oorspronkelijk uit “De Hemelse Bergen” van Kazachstan, en een regio in China. Dit vroegbloeiende botanische tulpje met haar vrolijke helder gele blaadjes en witte randje , of zijn het witte blaadjes met groot geel hart, ziet er nog steeds uit zoals moeder natuur haar geïntroduceerd heeft. De geclusterde bloemen zorgen er voor dat een stukje tuin snel bedekt is en bijen de weg naar uw tuin zullen vinden. Vermeerdert makkelijk. Na de bloei produceert ze aantrekkelijke zaadpotten. Mooi te combineren met Muscari Armeniacum (Blauw druifje) of Scilla Siberica. De bollen van Tulipa Tarda zijn eetbaar. Voor unieke recepten zie het kookboek Eet Smakelijke Tulp van Johanna Huiberts.

€ 4,99 Prijs
BIO Sneeuwroem Roze, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Sneeuwroem Roze, 10 st

Chionodoxa bloeit zo vroeg dat ze haar bloeiende stelen vaak zelfs door smeltende sneeuw steekt, vandaar haar bijnaam Sneeuwroem. Komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Turkije en groeit daar in stenige bodems. Klein van formaat, maar grootbloemig en iets forser dan andere soorten Chionodoxa. Dit sterke plantje heeft losse trosjes met stervormige naar boven gerichte bleek roze bloempjes met een gemarmerd zacht wit oog. Frisgroene bladeren steken hier en daar boven de bloempjes uit wat het geheel een vrolijke uitstraling geeft. De bodembedekker voelt zich thuis in de zon in een border, maar ook onder bomen en struiken en vermeerderd zich makkelijk. Fantastisch om in grote hoeveelheden te planten. Maar ook in een rotstuin of een pot, zal ze uw tuin verrijken met schoonheid en kleur. 

€ 4,95 Prijs
BIO Camassia Caerulea, 3 st
 • Uitverkocht

BIO Camassia Caerulea, 3 st

Ook bekend als Prairielelie of Indianenbloem omdat familie van de bollen werden gekookt en gegeten door de Indianen in Noord Amerika. Caerulea (Caeruleus) betekent Hemelsblauw. De charmante plant heeft lineair gebladerte rond lange rechtopstaande stelen met trossen diepblauwe stervormige bloemen met in het midden een zachtgroen knopje.

Voor volledige tekst, zie omschrijving

€ 5,95 Prijs
BIO Mini Mix
 • Uitverkocht

BIO Mini Mix

15 bio bollen in 4 verschillende soorten.

Wij hebben dit speciale mengsel samengesteld voor de kleine tuin of het balkon. De variëteiten van de krokussen, narcissen, blauwe druifjes en botanische tulpen kunnen afwijken van de foto, maar zijn altijd aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders.

Het is belangrijk om biologische bloembollen te kiezen voor de gezondheid van de insecten. 

€ 5,75 Prijs
BIO Krokus Romance, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Krokus Romance, 10 st

Bij Krokus Romance draait alles om warmte. De sierlijke bloempjes nestelen zich samen in bosjes en verspreiden zo de romantiek. De delicate cupjes hebben een iets lichtere creme-gele tint aan de buitenkant, wat de gloed van het warme roomgele van de binnenkant benadrukt. En als een echte romanticus heeft ze een hart van goud(geel).De groene lineaire bladeren hebben zilverachtige centrale strepen. Krokus Romance is kleiner dan de grootbloemige krokussen en bloeit iets eerder. Plant ze in een groep op een warme plek in een goed gedraineerde grond en dit juweeltje helpt je om jaar na jaar de winterblues te verjagen.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
BIO Tulipa Pink Impression,...
 • Uitverkocht

BIO Tulipa Pink Impression, 10 st

Deze extra hoge en grote tulp maakt indruk. De zachtroze bloemblaadjes gaan vanuit het midden over in een lichter roze. Ze zijn eiervormig en hebben een fluweelzachte uitstraling.  De bladeren vertonen een fleugje brons dat na een tijdje langzaam verdwijnt. Deze sterke tulp vermeerdert zich onder de juiste omstandigheden. In het boek “Eetbare Tulp” van Johanna Huiberts vindt u verrassende recepten waar u de bol van deze bloem ook voor kunt gebruiken. Subliem is het woord dat bij deze indrukwekkende plant past.

skal_logo.jpg

€ 4,99 Prijs
BIO Pushkinia Libanotica...
 • Uitverkocht

BIO Pushkinia Libanotica Alba, 10 st

Saffierhyacint of Buishyacint, vanwege het kleine gesloten buisje in het midden van de bloemetjes. In het Engels heeft zij de tot de verbeelding sprekende naam Russian Snowdrops gekregen. Pushkinia is vermoemd naar een 18e eeuwse Russische plantkundige Mussin-Pushkin. Deze witte variant van de Pushkinia Libanotica is een laagblijvende plant, nauw verwant aan Scilla en Chionodoxa, maar bloeit eerder. Uit de bol groeien twee tot drie grasachtige blaadjes. Daar tussendoor een stengel met dichte trosjes witte stervormige bloempjes. 

Voor volledige tekst, zie omschrijving

€ 3,99 Prijs
BIO Ipheion Wisley Blue, 10 st
 • Uitverkocht

BIO Ipheion Wisley Blue, 10 st

Ipheions staan ook wel bekend als de Voorjaarsterren of, minder flatteus, Oude Wijfjes. De laatste bijnaam is verkregen omdat de bollen er verschrompeld uitzien. Komt van origine voor in Zuid Amerika. De kleine bloeier heeft lilablauwe stervormige bloempjes die na elkaar bloeien waardoor ze een langere bloeiperiode heeft. De bloempjes geuren licht naar honing. De bloemblaadjes zijn versierd met een donkerdere streep op elk bloemblad. Kleine gele meeldraadjes liggen verscholen in de kelk met hun kopjes net zichtbaar. Ipheion heeft smalle lichtgroene bladeren. Plant ze in de zon of halfschaduw in het gazon, onder struiken of in rotstuinen, in borders of potten. Ze fleurt iedere plek op met haar schoonheid en houdt daarbij ook nog eens aaltjes bij uw rozen vandaan.

skal_logo.jpg

€ 4,50 Prijs