Kleurrijk Akkerrandzaad 10 gr€ 3,60
Inclusief belasting

Een verrassingspakketje.
Laat u verwonderen door de kleurenpracht. Dit akkerrandzaad zorgt voor een waar kleurenfestijn in uw tuin, waar niet alleen u van zult genieten. Het mengsel heeft een magische aantrekkingskracht op bijen, vlinders en andere insecten. Met het zaaien van dit mengsel zorgt u voor een voedselbron voor ze en draagt u tevens bij aan de biodiversiteit.

Aantal

Bloemen kunnen afwijken van de foto.

1,5-2 gr akkerrandzaad is goed voor circa 1 m².
Als u minder zaad nodig heeft voor uw tuin of pot, is het misschien leuk om het overige zaad op een boomspiegel of in het openbaar groen te strooien. U ondersteunt hiermee de bijen met extra voedsel en verrijkt de omgeving met kleurrijke bloemen.


Zaai echter nooit in natuurgebieden, anders zal de natuurlijke balans in die gebieden worden verstoord
.


Zaaien
Maak een stukje tuin vrij van gras en andere begroeiing. Werk de grond ondiep los en maak kluitjes fijn, zodat het een mooi egaal geheel wordt. Zaai hierover het akkerrandzaad. Het beste doet u dat door het zaad met wat zand te vermengen en het mengsel vanuit een losse pols gelijkmatig over de grond te verdelen. Het zand geeft dan meteen voldoende bedekking voor de zaadjes. De grond daarna aandrukken. Mocht u geen zand gebruiken om te zaaien, kunt u de zaden met hooguit 2-3 mm grond bedekken. De zaden hebben licht nodig, dus met teveel grond erop, zullen ze niet ontkiemen.
Als u in het voorjaar tijdens een droge periode zaait, dan dient u het zaaibed gedoseerd water te geven en de eerste twee weken de grond lichtvochtig te houden.
Zaait u in het najaar, dan is water geven niet nodig.

Voorjaarsbloemen en akkerrandzaad
Maak een stukje tuin vrij van gras en andere begroeiing. Steek eventueel een graslaag circa 2 cm af en maak de grond ondiep los. Plant de bollen in de vrijgekomen laag. Plantdiepte is 2-3 keer de hoogte van de bol. Eventuele kluitjes fijnmaken zodat het een egaal geheel wordt. De grond aandrukken. Zaai hierop het akkerrandzaad. Het beste doet u dat door het zaad met wat zand te vermengen en het mengsel vanuit een losse pols gelijkmatig over de grond te verdelen. Het zand geeft dan meteen voldoende bedekking voor de zaadjes. De grond daarna aandrukken. Mocht u geen zand gebruiken om te zaaien, kunt u de zaden met hooguit 2-3 mm grond bedekken. De zaden hebben licht nodig, dus met teveel grond erop, zullen ze niet ontkiemen. Het akkerrandzaad zal zich na de bloei van de voorjaarsbloemen ontwikkelen, zodat u een lange tijd van een kleurrijk geheel in uw tuin kunt genieten.


Zaad is niet van eigen kweek, maar mag gebruikt worden in de biologische teelt. De organisatie die gaat over biologische certificering in Nederland heeft hiervoor een algemene vrijstelling gegeven.

Datasheet

Hoogte
variabel
Bloeiperiode
afhankelijk van de zaaiperiode
Lichtbehoefte
zon
Voedselbron voor
bestuivende insecten zoals bijen en hommels
Zaaiperiode
grondtemperatuur moet minimaal 10 graden zijn
maart-apri / augustus-oktober

Specifieke referenties