Hyacinten

Hyacinten

Hyacinten

Actieve filters

Boshyacint Blauw 10 st.- BIO
  • Uitverkocht

Boshyacint Blauw 10 st.- BIO

Hyacinthoides hispanica of Spaanse boshyacint. Reeds beschreven in de 17e eeuw. Inheems in Spanje, Portugal en Noord Afrika. Geschikt voor vermeerdering onder bomen, gras en borders. In tegenstelling tot de hyacinthus orientalis, geurt deze Spaanse schone niet. De blauwe boshyacint heeft aantrekkelijke bosjes glanzende riemvormige bladeren waaruit hoge stelen oprijzen om de overvloedige, hangende, klokvormige dieppaars-blauwe bloemen te ondersteunen. De bloemtrossen bestaan uit maximaal 15 bloemen met teruggeslagen puntjes en hangen elegant aan het steeltje. Kan in zon en schaduw, maar haar kleuren komen het best tot zijn recht op een plekje met wat schaduw.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Boshyacint Rose 10 st.- BIO
  • Uitverkocht

Boshyacint Rose 10 st.- BIO

Een prachtig zacht paars rozige boshyacint. Groeit dicht bij de grond. De trossen klokjesvormige bloempjes staan op stevige stelen en hebben een rechte top. Deze uitbundige bloeier met haar smalle bladeren komt het beste tot zijn recht in groepjes. De bollen van de Spaanse boshyacinten worden door woelratten met rust gelaten en kunnen daarom als afweer tussen andere bollen en knollen worden geplant. De onderhoudsarme betrouwbare toevoeging aan uw tuin zorgt voor een symphonie van kleur van midden tot late lente. Komt jaarlijks terug.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Hyacint Rose 5 st. - BIO
  • Uitverkocht

Hyacint Rose 5 st. - BIO

De hyacint komt oorspronkelijk uit het oostelijk Middelandse Zeegebied van midden Turkije tot Libanon. Vandaar de wetenschappelijke naam Hyacinthus Orientalis. Deze rose cultivar is een glamoureuze toevoeging aan uw tuin, met haar bloempjes die als kleine sterretjes aan de steel prijken en een aangenaam zoete geur verspreiden. Ze houdt van een gemiddeld vochtige, goed gedraineerde vruchtbare grond. Voor succes binnenshuis, zorg ervoor dat ze zonlicht krijgt, zodat haar bloempjes zich in al hun gratie en pracht kunnen ontvouwen. Deze makkelijke plant bloeit tot wel drie weken.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Hyacint Wit 5 st.- BIO
  • Uitverkocht

Hyacint Wit 5 st.- BIO

De witte parel onder de hyacinten. De bloei begint met dicht opeengepakte ivoorkleurige bloempjes met lichtgroene uiteinden die geleidelijk aan rijpen tot glinsterende witte klokjes. Glanzende breedbandvormige bladeren maken het geheel compleet. Houdt van goed gedrainneerde voedingrijke grond. Ook heel geschikt als boeket dat langer staat als een gemiddeld boeket. De hyacint is de bloem van zonnegod Apollo. Mozart schreef de opera Apollo en Hyacinthus in 1767 toen hij 11 jaar oud was. Laat deze witte heerlijk ruikende variant maar zingen in uw tuin.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Hyacint Paars 5 st. - BIO
  • Uitverkocht

Hyacint Paars 5 st. - BIO

De hyacint groeit vanuit een bladrozet aan de voet van de plant. Deze heerlijk geurende pastelpaarse variant heeft stevige bruinrode bloemstelen. Elk bloemhoofd is een cluster van mooie stervormige bloemen met een diepere paarse kleur in het midden. Plant ze in een goed gedraineerde voedingrijke grond in uw tuin of in een pot. De hyacint was in de 18e eeuw al een modebloem. Nu in de 21ste eeuw nog steeds een populair siergewas voor huis en tuin.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Boshyacint Excelsior 10 st....
  • Uitverkocht

Boshyacint Excelsior 10 st. - BIO

Het woord Excelsior komt uit het Latijn en betekent hoger of beter. Waarschijnlijk omdat ze flink hoger groeit dan andere cultivars. Ook het Nederlandse woord excellent is hiervan afgeleid. En excellent is ze, deze zeer populaire Spaanse Boshyacint.

€ 4,95 Prijs
Hyacint Blauw 5 st.- BIO
  • Uitverkocht

Hyacint Blauw 5 st.- BIO

De hyacint komt van oorsprong uit het Middelandse Zeegebied. Deze heerlijk geurende zachtblauwe variant is favoriet van bijen. Vele glinsterende knopjes sieren de bovenkant van de korte stelen. De onderkant van de stelen worden geflankeerd door rechtopstaande lansvormige heldergroene bladeren. Hyacinten zijn geschikt om in een groepje te planten in een goed ontwaterde en vruchtbare grond, maar komen ook uitstekend tot hun recht, alleen in een pot. Plant ze dicht bij huis of langs een pad, zodat u in het middenseizoen tot wel drie weken kunt genieten van geur en kleur. Plant ze samen met witte hyacinten voor een elegant effect.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs