Filteren op

Hoogte

Hoogte

Bloeiperiode

Bloeiperiode

Beschikbaar

Beschikbaar

Prijs

Prijs

  • € 0,00 - € 7,00

Narcissen

Voorjaarsbloemen zijn te bestellen vanaf juni en worden geleverd vanaf half september.

De bollen worden geplant in de herfst en bloeien in het daaropvolgende voorjaar

Narcissen

Actieve filters

BIO Narcissus Bridal Crown, 10 st

De losse clusters op de top van hun stengel zijn ongelovelijk mooi om te zien. De langbloeier heeft volle dubbele witte bloemen, doorvlochten met saffraan gele segmenten. Een uitstekende snijbloem die zoetgeurend ruikt. Bridal Crown zal op een beschutte plek lang de show stelen. Deze trosnarcis is een echte lentetopper.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs

BIO Narcissus Brackenhurst, 10 st

Deze van oorsprong uit West Europa komende vroegbloeier is een opzichtige sterke zonnige bloem. Een grootkronige meerjarige langbloeier met warm geel oranje bloembladeren en een intens oranje kelk. Een rijkbloeiende bloem die zich uitstekend leent om in grote getale te planten. Vermeerdert onder de juiste omstandigheden. Deze schoonheid in vorm en kleur is er eentje om blij van te worden.

skal_logo.jpg

€ 5,95 Prijs

BIO Narcissus Calgary, 10 st

Narcis Calgary met haar kenmerkende grote witte ruches. De dubbele bloem met fijn gegolfde blaadjes komt op met een creme kleur om al rijpend te verkleuren naar een glanzend maagdelijk wit. Er kunnen 2 bloemen per steel groeien. De magnifieke afstammeling van de narcis Thalia bloeit van midden tot laat in het seizoen en dan het liefst in een vruchtbare niet de drassige grond. Dan zal ze zich ook vermeerderen. Je kunt proberen om de bol in een rode biet te planten. In plaatst van wit zullen de bloembladeren lichtroze kleuren.

skal_logo.jpg

€ 5,95 Prijs

BIO Narcissus Jetfire, 10 st

Alsof ze met het trompetje haar eigen blaadjes naar achter heeft geblazen. Een van de meest opvallende dwergnarcissen. Deze kleine maar stevige bloem geeft meerdere stelen per bol en 1 bloem per steel. Brengt in het vroege voorjaar vrolijkheid in de tuin als er bijna nog niets bloeit. De grote bloemen hebben een trompetje met een buitengewoon geel/oranje kleur. De naar achter geblazen blaadjes een levendig geel en de riemvormige bladeren zijn frisgroen. Het liefst staan de miniatuurnarcissen gezellig dicht op elkaar in een doorlaatbare humusrijke grond ergens in de tuin, onder loofbomen, in een rotstuin of in een pot. De snijbloem vermeerderd met de juiste verzorging.

skal_logo.jpg

€ 5,25 Prijs

BIO Narcissus Martinette, 10 st

Deze siernarcis met haar lichtgolvende warmgele kroonblaadjes en riemvormig blad heeft een bijzondere trosvorm. Kleine stervormige bloemblaadjes met een oranje trompetje in trosjes van meerdere schattige bloempje. Martinette houdt van de volle zon of half schaduw en een goed doorlaatbare grond. Haar geur komt in de namiddag vrij. En hoewel het een snijbloem is, kan de geur voor sommigen misschien iets te sterk zijn voor in huis. Deze meerjarige bloeit middenseizoen.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs

BIO Narcissus Minnow, 10 st

Deze charmante miniatuur narcis is uitbundig en populair. De bloempjes zijn geclusterd in groepjes van 2 tot 5 bloempjes per steel. De bloemblaadjes openen lichtgeel en, naarmate ze rijpen, vervagen naar een prachtige creme kleur. Het midden van de bloem is verfraaid met een citroengeel kelkje. Haar bladeren zijn donkergroen en riemvormig. Deze pittige kleine narcis houdt van een warm plekje in de tuin, een rotstuin of een pot. Zet er een paar bij elkaar voor accent in de tuin. En pluk gerust een paar bloemen voor accent in huis.

skal_logo.jpg

€ 5,25 Prijs

BIO Narcissus Papillon Blanc, 10 st

In de wind dansen de bloemen als witte vlinders, hun betoverende geur verspreidend. Narcis Papillon Blanc heeft grote witte bloembladeren die de licht gerafelde groenogige kelk omringen. De spleetkronige schoonheid heeft een zachtgele kroon die langzaam vervaagt naar een zuiverwit. Prachtig in borders of als snijbloem.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs

BIO Narcissus Poeticus Recurvus, 10 st

De Fazantenoog of Pauwenoog is een oorspronkelijke bewoner van Zuid-Europa en het westen van de Balkan. De kleinbloemige is aan de bovenkant van de steel licht geknikt en de helderwitte strak getailleerde bloemblaadjes zijn licht naar achter gebogen. De narcis heeft haar bijnaam te danken aan haar kleine schotelvormig goudgeel gekleurde hartje en het met rood omzoomde randje. Ze bloeit als langbloeier als een van de laatste in het seizoen. Dit juweeltje staat fantastisch in een zonnige border, het liefst in een iets vochtigere grond. Plant de Dichtersnarcis met haar blauwgroene riemvormige bladeren in getale en geniet van een heerlijke geur in de tuin.

skal_logo.jpg

€ 6,25 Prijs

BIO Narcissus Replete, 10 st

Weinig narcissen kunnen wedijveren met deze weelderige beeldschone met haar vrouwelijke gefranjerde bloemen. De unieke zoetgeurende voorjaarsbloem bloeit uitbundig. Grote volle dubbele bloemen tot wel 10 cm breed prijken sierlijk op de steel. En ondanks haar grote bloem, blijft ze fier overeind en staat ze niet te knikkebollen. Elke bloesem is versierd met weelderige koraal roze ruches in het midden omgeven door twee rijen ivoorwitte bloembladeren die ook nog eens gemarkeerd worden door groene stroken aan de achterkant. Ze houdt van een zonnige wat drogere plek in een border, rotstuin of pot. Plant er genoeg zodat u ook af een toe een bosje in een vaas kunt zetten.

€ 5,95 Prijs

BIO Narcissus Sailboat, 10 st

Deze Sailboat is de Atlantische Oceaan overgevaren en zeer populair in Amerika. Inmiddels ook bekend en geliefd in Nederland. Als waardig lid van de Jonquilla familie houdt ze van een warm plekje in de tuin, maar groeit ze gelukkig ook goed met wat minder warmte. Ze produceert 1 to 3 heerlijk geurende bloemen per steel. De typerende naar achtergeblazen ivoorwitte blaadjes cirkelen om een zachtgeel slank trompetje. Deze prachtige vertoning heeft smalle donkergroene bladeren, is rijkbloeiend en vermeerderd onder de juiste omstandigheden. Een pareltje in uw tuin.

skal_logo.jpg

€ 5,25 Prijs

BIO Narcissus Salomé, 10 st

Met de in Ierland gekweekte Salomé schud je in het vroege voorjaar de winterblues van je af. De grootkronige fijn geurende schone heeft zuiverwit strak gevormde bloembladeren en een licht gerafeld trompetje dat langzaam vervaagd van geel naar perzikroze. Blauwgroene riemvormige bladeren maken het geheel compleet. Grote bloemen tot wel 9 cm breed staan stevig op hun steel, zodat deze ijzersterke plant wel wat wind kan verduren. Staat het liefst op een niet te natte bodem. Als ze na drie tot vijf jaar te dicht op elkaar gegroeid zijn, kun je de clusters splitsen.

skal_logo.jpg

€ 5,95 Prijs

BIO Narcissus Sun Disc, 10 st

De schattige kleine perfectie met haar vele vrolijke bloempjes. Soms lijken ze wel wat op minuscule frisbeetjes. De gele sterk elkaar overlappende blaadjes komen botergeel op en verkleuren bij rijping naar een rijke crème kleur. De bloemblaadjes omgeven een donkerder geel plat hartje en staan netjes op bosjes donkergroene steeltjes. De bladeren hebben dezelfde kleur als de steeltjes en lijken op platte grassprieten. Iedere steel heeft 1 tot 3 bloemen. Een charmante laatbloeier met een natuurlijke uitstraling.

€ 5,25 Prijs

BIO Narcissus Tête-à-Tête, 10 st

Wereldweid een van de meest populaire mini narcissen. Zachtjes knikkend produceert Tête-à-Tête 1 tot 3 parmantige bloemen per steel. Boterbloemgele bladeren omgeven het perfect gevormde eigele trompetje. Klein van stuk, maar vol bravoure laat deze betrouwbare bloeier zich gelden in de border. Maar voelt zich ook uitstekend in de rotstuin of in een pot. Een prachtig gouden toevoeging aan uw tuin.

€ 5,25 Prijs

BIO Narcissus Tête Rosette, 10 st

Delicate dubbelbloemige rijkgele dwergnarcis. Produceert meerdere bloemen per steel. De naam Tête Rosette is te danken aan de binnenste beker met fijn gegolfde bloemblaadjes. De bladeren van de buitenste kraag zijn licht naar achter gevormd, waardoor het lijkt alsof er een constante lichte bries langs de bloem waait. Hoewel ze uit Tête-à-Tête voorkomt en daar bijna altijd naar verwezen wordt, is het misschien tijd om deze schoonheid op zichzelf te waarderen. Geniet van de goudgele rozetjes in borders, rotstuinen of potten.

skal_logo.jpg

€ 5,75 Prijs

BIO Narcissus Thalia, 10 st

Narcissus Triandrus Thalia had net zo goed Sneeuwwitje kunnen heten, met bloemen witter dan wit. De delicate bloem is voorzien van licht gewelfde bloembladen en een bekervormige bijkroon. Per steel produceert de plant 2-3 bloemen. De riemvormige bladeren zijn blauwgroen. Vanwege de typerende vorm wordt zij ook wel Orchidee narcis genoemd. De meerjarige geurende plant is geïntroduceerd in 1916 en gedijt nog steeds vreugdevol op een zonnige plek in een goed doorlaatbare humusrijke grond, waar ze eenvoudig vermeerderd. Plant haar in groepen samen met Muscari Armeniacum (Blauw Druifje) voor een sprookjesachtig effect.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs