Botanische tulpen

Voorjaarsbloemen zijn te bestellen vanaf juni en worden geleverd vanaf half september.

De bollen worden geplant in de herfst en bloeien in het daaropvolgende voorjaar

Botanische tulpen

Actieve filters

BIO Tulipa Zwanenburg, 10 st
  • Uitverkocht

BIO Tulipa Zwanenburg, 10 st

Deze Praestans komt van oorsprong uit Tatjikistan en is geïntroduceerd door Russische ontdekkingsreizigers in de 19e eeuw. De in het oog springende Zwanenburg is een vroegbloeiende meerbloemige tulp. Aan iedere stengel bloeien meerdere scharlakenrode bloemen. De tulp is compact, maar sterk en uitbundig en vermeerderd onder de juiste omstandigheden. Dit betoverende tulpje met haar frisgroen blad voelt zich thuis in borders, potten en rotstuinen.

€ 4,99 Prijs
BIO Tulipa Tarda, 10 st
  • Uitverkocht

BIO Tulipa Tarda, 10 st

Hoewel Tarda een plaats in Polen is, komt deze meerbloemige oorspronkelijk uit “De Hemelse Bergen” van Kazachstan, en een regio in China. Dit vroegbloeiende botanische tulpje met haar vrolijke helder gele blaadjes en witte randje , of zijn het witte blaadjes met groot geel hart, ziet er nog steeds uit zoals moeder natuur haar geïntroduceerd heeft. De geclusterde bloemen zorgen er voor dat een stukje tuin snel bedekt is en bijen de weg naar uw tuin zullen vinden. Vermeerdert makkelijk. Na de bloei produceert ze aantrekkelijke zaadpotten. Mooi te combineren met Muscari Armeniacum (Blauw druifje) of Scilla Siberica. De bollen van Tulipa Tarda zijn eetbaar. Voor unieke recepten zie het kookboek Eet Smakelijke Tulp van Johanna Huiberts.

€ 4,99 Prijs
BIO Tulipa Turkestanica, 10 st
  • Uitverkocht

BIO Tulipa Turkestanica, 10 st

Afkomstig uit Centraal Azie, zou deze heerlijk geurende botanische mini tulp in geen enkele tuin mogen ontbreken. Als de bijen aantrekkende bloemen open zijn, lijken ze op sterretjes die tussen de grijs groene bladeren dansen. De blaadjes zijn voornamelijk wit, met hier en daar een zweem subtiel groen geel. Ze gedijen goed in rotstuinen, maar ook zeker op andere plekken in de tuin. 

€ 4,99 Prijs
BIO Tulipa Clusiana, 10 st
  • Uitverkocht

BIO Tulipa Clusiana, 10 st

De soortnaam chrysantha is afgeleid van de Griekse woorden chrysos en anthos dat gouden bloem betekent. In het Engels is ze bekend onder de naam Golden Lady Tulip. Een juweeltje dus.De goudgele bloempjes blijven tijdens donkere dagen gesloten, hun kenmerkend rood van de buitenste bladeren prominent in beeld. Tijdens zonnige dagen openen de bladeren en veranderd ze in een schitterende goudgele ster. Ze staat op sierlijke steeltjes die geflankeerd worden door blauwgroen blad. Tulipa Clusiana var chrysantha behoort tot de botanische tulpjes. In tegenstelling tot de gewone tulpen, zijn de botanische tulpjes een voedingsbron voor bijen, hommels en vlinders.

Voor volledige tekst, zie omschrijving

€ 4,99 Prijs
BIO Tulipa Little Beauty,...
  • Uitverkocht

BIO Tulipa Little Beauty, 10 st

Deze kleine schoonheid toont bij het openen van haar blaadjes een schitterende kleurschakering met in de kern een opvallend kobaltblauw hart. Dit dwergtulpje ruikt heerlijk en voelt zich thuis in een border, maar evenzo goed in een rotstuin of in een pot. Ze verwilderd makkelijk, zodat u jarenlang van haar kleurenpracht kunt genieten.

€ 4,99 Prijs