Krokussen

Krokussen

Krokussen

Actieve filters

Krokus Grand Maître 10 st.-...
  • Uitverkocht

Krokus Grand Maître 10 st.- BIO

De Grootmeester. Een grootbloemige geliefd door bijen, hommels en vlinders. Dieppaarse bloembladeren en prachtige bladeren met smalle zilverwitte strepen in het midden. Spectaculair in grote getale, maar ook in kleinere bosjes stelen ze de show. Bij het openen van de bloembladeren worden prachtig gele meeldraden onthuld, waardoor een opvallend accent ontstaat. Geplant op een zonnige plek in goed doorlatende grond, is dit een betrouwbare terugkomer. Plant ze onder een boom voor dat wow-effect.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Barr's Purple 10 st....
  • Uitverkocht

Krokus Barr's Purple 10 st. - BIO

Vernoemd naar Mr. Barr, een Schotse kweker en handelaar in bollen die leefde in de 19e eeuw. Barr’s Purple heeft een zesbladige rijk gekleurde violette bloem met een iets bleker interieur. Een zilverachtige glans aan de buitenkant van de bloembladen geeft deze charmante krokus extra dimensie. Contrasterende grote goud oranje meeldraden en stamper temidden van een wit hartje maakt dat ze al in 1939 een prijswinnaar was. De bladeren zijn sierlijk open met smalle zilverachtige strepen. Opent en sluit haar bloembladeren naar gelang de zon schijnt of niet. Plant de krokus in clusters onder bomen, in borders, rotstuinen of potten. Of vrolijk uw gazon ermee op.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Jeanne d'Arc 10 st.-...
  • Uitverkocht

Krokus Jeanne d'Arc 10 st.- BIO

Jeanne d’Arc, nationale heldin van Frankrijk. Grote maagdelijk witte bladeren versierd met vage paarse aderen, een dieppaarse basis en opvallende oranje meeldraden zijn kenmerkend voor deze krachtige bloeier. Openen in de zon en sluiten naar de avond toe. Hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken stuifmeel in krokussen. Zo zal ook deze betrouwbare bloeier zo’n drie weken in het vroege voorjaar bezocht worden. Mooi in groepjes, in borders, rotstuinen of potten. Vermeerderd onder de juiste omstandigheden.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus King of the Striped...
  • Uitverkocht

Krokus King of the Striped 10 st.- BIO

Het is pas lente als de krokussen bloeien. Terwijl het gras zich nog aan het klaarmaken is voor het seizoen, fleurt King of the Striped de boel al op. Behorend tot de Vernus groep heeft ook deze vrolijke bloeier grote bloemen. De glanzende bloembladen zijn, hoe kan het ook anders, prachtig paars gestreept. Het midden maakt daarbij ook nog eens statement met haar fel oranje stamper en meeldraden. Bestuivers zullen blij zijn met de voedselbron zo vroeg in het seizoen. Breng uw rotstuin, border of pot tot leven met deze krokus. Geplaatst in een niet te vochtige doorsnee grond, komt ze jaar na jaar weer op, waarvoor u zelf maar weinig voor hoeft te doen.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Romance 10 st. - BIO
  • Uitverkocht

Krokus Romance 10 st. - BIO

Bij Krokus Romance draait alles om warmte. De sierlijke bloempjes nestelen zich samen in bosjes en verspreiden zo de romantiek. De delicate cupjes hebben een iets lichtere creme-gele tint aan de buitenkant, wat de gloed van het warme roomgele van de binnenkant benadrukt. En als een echte romanticus heeft ze een hart van goud(geel).De groene lineaire bladeren hebben zilverachtige centrale strepen. Plant ze in een groep op een warme plek in een goed gedraineerde grond en dit juweeltje helpt je om jaar na jaar de winterblues te verjagen.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Sativus 10 st. - BIO
  • Uitverkocht

Krokus Sativus 10 st. - BIO

Krokus Sativus of Saffraankrokus komt niet in het wild voor, maar werd al in de oudheid geteeld voor de saffraan.  Lees hieronder verder in de omschrijving. 

€ 4,95 Prijs
Krokus Tricolor 10 st.- BIO
  • Uitverkocht

Krokus Tricolor 10 st.- BIO

De driekleurige impact op de tuin. Spectaculair en betoverend. Krokus Tricolor heeft zes prachtige lila blauwe bloembladen die aan de binnenkant aan de basis worden verlicht door een prominente witte band rondom een helder goudgeel midden. Lees hieronder verder in de omschrijving. 

€ 4,95 Prijs