• Uitverkocht

BIO Saffraankrokus, 10 st€ 5,25
Inclusief belasting
Nog niet op voorraad.

Saffraankrokus of krokus Sativus, komt niet in het wild voor, maar werd al in de oudheid geteeld voor de saffraan. Momenteel is Iran de grootste producent van saffraan met meer dan 90% van de totale wereldproductje. De planttijd is half augustus tot eind september en het bijzondere is dat eind oktober tot half november de krokus al in bloei komt. Een vrolijk geheel van violetkleurige bloembladeren met paarse aderen, drie helder gele meeldraden en drie bloedrode stampers. De stampers zijn lang en groeien zelfs over de bloem heen. Zij vormen de saffraan.

Voor volledige tekst, zie omschrijving

Aantal

Krokus Sativus of Saffraankrokus komt niet in het wild voor, maar werd al in de oudheid geteeld voor de saffraan. Momenteel is Iran de grootste producent van saffraan met meer dan 90% van de totale wereldproductje. De planttijd is half augustus tot eind september en het bijzondere is dat eind oktober tot half november de krokus al in bloei komt. Een vrolijk geheel van violetkleurige bloembladeren met paarse aderen, drie helder gele meeldraden en drie bloedrode stampers. De stampers zijn lang en groeien zelfs over de bloem heen. Zij vormen de saffraan. Omdat onze bollen biologische geteeld worden, kunt u de stampers oogsten en drogen om te gebruiken in de keuken. Saffraan wordt gebruikt als aroma en kleurstof voor gebak, likeur, sauzen en rijstgerechten. Echte saffraan heeft een zeer aromatische smaak en geur en is zeer kostbaar.
Goed afwaterende grond en een zonnige plek is voor deze unieke meerjarige krokus belangrijk.

Datasheet

Hoogte
10-15 cm
Bloeiperiode
eind oktober tot eind november
Planttijd
half augustus tot eind september
Plantdiepte
omdat sommige vogels krokus bollen lekker vinden, adviseren wij een plantdiepte van 10-15 cm. te ondiep geplante bollen worden soms uit de grond gepikt.
Lichtbehoefte
zon-halfschaduw
Voedselbron voor
bestuivende insecten zoals bijen en hommels
Officiële naam
Crocus sativus

Specifieke referenties