Voorjaarsbloemen

Voorjaarsbloemen

Voorjaarsbloemen

Actieve filters

Boshyacint Blauw 10 st.- BIO
 • Uitverkocht

Boshyacint Blauw 10 st.- BIO

Hyacinthoides hispanica of Spaanse boshyacint. Reeds beschreven in de 17e eeuw. Inheems in Spanje, Portugal en Noord Afrika. Geschikt voor vermeerdering onder bomen, gras en borders. In tegenstelling tot de hyacinthus orientalis, geurt deze Spaanse schone niet. De blauwe boshyacint heeft aantrekkelijke bosjes glanzende riemvormige bladeren waaruit hoge stelen oprijzen om de overvloedige, hangende, klokvormige dieppaars-blauwe bloemen te ondersteunen. De bloemtrossen bestaan uit maximaal 15 bloemen met teruggeslagen puntjes en hangen elegant aan het steeltje. Kan in zon en schaduw, maar haar kleuren komen het best tot zijn recht op een plekje met wat schaduw.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Boshyacint Rose 10 st.- BIO
 • Uitverkocht

Boshyacint Rose 10 st.- BIO

Een prachtig zacht paars rozige boshyacint. Groeit dicht bij de grond. De trossen klokjesvormige bloempjes staan op stevige stelen en hebben een rechte top. Deze uitbundige bloeier met haar smalle bladeren komt het beste tot zijn recht in groepjes. De bollen van de Spaanse boshyacinten worden door woelratten met rust gelaten en kunnen daarom als afweer tussen andere bollen en knollen worden geplant. De onderhoudsarme betrouwbare toevoeging aan uw tuin zorgt voor een symphonie van kleur van midden tot late lente. Komt jaarlijks terug.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Grand Maître 10 st.-...
 • Uitverkocht

Krokus Grand Maître 10 st.- BIO

De Grootmeester. Een grootbloemige geliefd door bijen, hommels en vlinders. Dieppaarse bloembladeren en prachtige bladeren met smalle zilverwitte strepen in het midden. Spectaculair in grote getale, maar ook in kleinere bosjes stelen ze de show. Bij het openen van de bloembladeren worden prachtig gele meeldraden onthuld, waardoor een opvallend accent ontstaat. Geplant op een zonnige plek in goed doorlatende grond, is dit een betrouwbare terugkomer. Plant ze onder een boom voor dat wow-effect.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Hyacint Rose 5 st. - BIO
 • Uitverkocht

Hyacint Rose 5 st. - BIO

De hyacint komt oorspronkelijk uit het oostelijk Middelandse Zeegebied van midden Turkije tot Libanon. Vandaar de wetenschappelijke naam Hyacinthus Orientalis. Deze rose cultivar is een glamoureuze toevoeging aan uw tuin, met haar bloempjes die als kleine sterretjes aan de steel prijken en een aangenaam zoete geur verspreiden. Ze houdt van een gemiddeld vochtige, goed gedraineerde vruchtbare grond. Voor succes binnenshuis, zorg ervoor dat ze zonlicht krijgt, zodat haar bloempjes zich in al hun gratie en pracht kunnen ontvouwen. Deze makkelijke plant bloeit tot wel drie weken.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Hyacint Wit 5 st.- BIO
 • Uitverkocht

Hyacint Wit 5 st.- BIO

De witte parel onder de hyacinten. De bloei begint met dicht opeengepakte ivoorkleurige bloempjes met lichtgroene uiteinden die geleidelijk aan rijpen tot glinsterende witte klokjes. Glanzende breedbandvormige bladeren maken het geheel compleet. Houdt van goed gedrainneerde voedingrijke grond. Ook heel geschikt als boeket dat langer staat als een gemiddeld boeket. De hyacint is de bloem van zonnegod Apollo. Mozart schreef de opera Apollo en Hyacinthus in 1767 toen hij 11 jaar oud was. Laat deze witte heerlijk ruikende variant maar zingen in uw tuin.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Hyacint Paars 5 st. - BIO
 • Uitverkocht

Hyacint Paars 5 st. - BIO

De hyacint groeit vanuit een bladrozet aan de voet van de plant. Deze heerlijk geurende pastelpaarse variant heeft stevige bruinrode bloemstelen. Elk bloemhoofd is een cluster van mooie stervormige bloemen met een diepere paarse kleur in het midden. Plant ze in een goed gedraineerde voedingrijke grond in uw tuin of in een pot. De hyacint was in de 18e eeuw al een modebloem. Nu in de 21ste eeuw nog steeds een populair siergewas voor huis en tuin.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Boshyacint Excelsior 10 st....
 • Uitverkocht

Boshyacint Excelsior 10 st. - BIO

Het woord Excelsior komt uit het Latijn en betekent hoger of beter. Waarschijnlijk omdat ze flink hoger groeit dan andere cultivars. Ook het Nederlandse woord excellent is hiervan afgeleid. En excellent is ze, deze zeer populaire Spaanse Boshyacint.

€ 4,95 Prijs
Krokus Barr's Purple 10 st....
 • Uitverkocht

Krokus Barr's Purple 10 st. - BIO

Vernoemd naar Mr. Barr, een Schotse kweker en handelaar in bollen die leefde in de 19e eeuw. Barr’s Purple heeft een zesbladige rijk gekleurde violette bloem met een iets bleker interieur. Een zilverachtige glans aan de buitenkant van de bloembladen geeft deze charmante krokus extra dimensie. Contrasterende grote goud oranje meeldraden en stamper temidden van een wit hartje maakt dat ze al in 1939 een prijswinnaar was. De bladeren zijn sierlijk open met smalle zilverachtige strepen. Opent en sluit haar bloembladeren naar gelang de zon schijnt of niet. Plant de krokus in clusters onder bomen, in borders, rotstuinen of potten. Of vrolijk uw gazon ermee op.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Jeanne d'Arc 10 st.-...
 • Uitverkocht

Krokus Jeanne d'Arc 10 st.- BIO

Jeanne d’Arc, nationale heldin van Frankrijk. Grote maagdelijk witte bladeren versierd met vage paarse aderen, een dieppaarse basis en opvallende oranje meeldraden zijn kenmerkend voor deze krachtige bloeier. Openen in de zon en sluiten naar de avond toe. Hommelkoninginnen die uit de winterslaap ontwaken zoeken stuifmeel in krokussen. Zo zal ook deze betrouwbare bloeier zo’n drie weken in het vroege voorjaar bezocht worden. Mooi in groepjes, in borders, rotstuinen of potten. Vermeerderd onder de juiste omstandigheden.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus King of the Striped...
 • Uitverkocht

Krokus King of the Striped 10 st.- BIO

Het is pas lente als de krokussen bloeien. Terwijl het gras zich nog aan het klaarmaken is voor het seizoen, fleurt King of the Striped de boel al op. Behorend tot de Vernus groep heeft ook deze vrolijke bloeier grote bloemen. De glanzende bloembladen zijn, hoe kan het ook anders, prachtig paars gestreept. Het midden maakt daarbij ook nog eens statement met haar fel oranje stamper en meeldraden. Bestuivers zullen blij zijn met de voedselbron zo vroeg in het seizoen. Breng uw rotstuin, border of pot tot leven met deze krokus. Geplaatst in een niet te vochtige doorsnee grond, komt ze jaar na jaar weer op, waarvoor u zelf maar weinig voor hoeft te doen.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Romance 10 st. - BIO
 • Uitverkocht

Krokus Romance 10 st. - BIO

Bij Krokus Romance draait alles om warmte. De sierlijke bloempjes nestelen zich samen in bosjes en verspreiden zo de romantiek. De delicate cupjes hebben een iets lichtere creme-gele tint aan de buitenkant, wat de gloed van het warme roomgele van de binnenkant benadrukt. En als een echte romanticus heeft ze een hart van goud(geel).De groene lineaire bladeren hebben zilverachtige centrale strepen. Plant ze in een groep op een warme plek in een goed gedraineerde grond en dit juweeltje helpt je om jaar na jaar de winterblues te verjagen.

skal_logo.jpg

€ 4,95 Prijs
Krokus Sativus 10 st. - BIO
 • Uitverkocht

Krokus Sativus 10 st. - BIO

Krokus Sativus of Saffraankrokus komt niet in het wild voor, maar werd al in de oudheid geteeld voor de saffraan.  Lees hieronder verder in de omschrijving. 

€ 4,95 Prijs
Krokus Tricolor 10 st.- BIO
 • Uitverkocht

Krokus Tricolor 10 st.- BIO

De driekleurige impact op de tuin. Spectaculair en betoverend. Krokus Tricolor heeft zes prachtige lila blauwe bloembladen die aan de binnenkant aan de basis worden verlicht door een prominente witte band rondom een helder goudgeel midden. Lees hieronder verder in de omschrijving. 

€ 4,95 Prijs
Narcissus Bridal Crown -...
 • Uitverkocht

Narcissus Bridal Crown - BIO - 10 st.

De losse clusters op de top van hun stengel zijn ongelovelijk mooi om te zien. De langbloeier heeft volle dubbele witte bloemen, doorvlochten met saffraan gele segmenten. Een uitstekende snijbloem die zoetgeurend ruikt. Bridal Crown zal op een beschutte plek lang de show stelen. Deze trosnarcis is een echte lentetopper.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs
Narcissus Brackenhurst -...
 • Uitverkocht

Narcissus Brackenhurst - BIO - 10 st.

Deze van oorsprong uit West Europa komende vroegbloeier is een opzichtige sterke zonnige bloem. Een grootkronige meerjarige langbloeier met warm geel oranje bloembladeren en een intens oranje kelk. Een rijkbloeiende bloem die zich uitstekend leent om in grote getale te planten. Vermeerdert onder de juiste omstandigheden. Deze schoonheid in vorm en kleur is er eentje om blij van te worden.

skal_logo.jpg

€ 5,95 Prijs
Narcissus Calgary 10 st. - BIO
 • Uitverkocht

Narcissus Calgary 10 st. - BIO

Narcis Calgary met haar kenmerkende grote witte ruches. De dubbele bloem met fijn gegolfde blaadjes komt op met een creme kleur om al rijpend te verkleuren naar een glanzend maagdelijk wit. Er kunnen 2 bloemen per steel groeien. De magnifieke afstammeling van de narcis Thalia bloeit van midden tot laat in het seizoen en dan het liefst in een vruchtbare niet de drassige grond. Dan zal ze zich ook vermeerderen. Je kunt proberen om de bol in een rode biet te planten. In plaatst van wit zullen de bloembladeren lichtroze kleuren.

skal_logo.jpg

€ 5,95 Prijs
Narcissus Jetfire 10 st.- BIO
 • Uitverkocht

Narcissus Jetfire 10 st.- BIO

Alsof ze met het trompetje haar eigen blaadjes naar achter heeft geblazen. Een van de meest opvallende dwergnarcissen. Deze kleine maar stevige bloem geeft meerdere stelen per bol en 1 bloem per steel. Brengt in het vroege voorjaar vrolijkheid in de tuin als er bijna nog niets bloeit. De grote bloemen hebben een trompetje met een buitengewoon rood oranje kleur. De naar achter geblazen blaadjes een levendig geeloranje en de riemvormige bladeren zijn frisgroen. Het liefst staan de miniatuurnarcissen gezellig dicht op elkaar in een doorlaatbare humusrijke grond ergens in de tuin, onder loofbomen, in een rotstuin of in een pot. De snijbloem vermeerderd met de juiste verzorging.

skal_logo.jpg

€ 5,25 Prijs
Narcissus Martinette 10...
 • Uitverkocht

Narcissus Martinette 10 st.- BIO

Deze siernarcis met haar lichtgolvende warmgele kroonblaadjes en riemvormig blad heeft een bijzondere trosvorm. Kleine stervormige bloemblaadjes met een oranje trompetje in trosjes van meerdere schattige bloempje. Martinette houdt van de volle zon of half schaduw en een goed doorlaatbare grond. Haar geur komt in de namiddag vrij. En hoewel het een snijbloem is, kan de geur voor sommigen misschien iets te sterk zijn voor in huis. Deze meerjarige bloeit middenseizoen.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs
Narcissus Minnow 10 st.- BIO
 • Uitverkocht

Narcissus Minnow 10 st.- BIO

Deze charmante miniatuur narcis is uitbundig en populair. De bloempjes zijn geclusterd in groepjes van 2 tot 5 bloempjes per steel. De bloemblaadjes openen lichtgeel en, naarmate ze rijpen, vervagen naar een prachtige creme kleur. Het midden van de bloem is verfraaid met een citroengeel kelkje. Haar bladeren zijn donkergroen en riemvormig. Deze pittige kleine narcis houdt van een warm plekje in de tuin, een rotstuin of een pot. Zet er een paar bij elkaar voor accent in de tuin. En pluk gerust een paar bloemen voor accent in huis.

skal_logo.jpg

€ 5,25 Prijs
Narcissus Papillon Blanc 10...
 • Uitverkocht

Narcissus Papillon Blanc 10 st.- BIO

In de wind dansen de bloemen als witte vlinders, hun betoverende geur verspreidend. Narcis Papillon Blanc heeft grote witte bloembladeren die de licht gerafelde groenogige kelk omringen. De spleetkronige schoonheid heeft een zachtgele kroon die langzaam vervaagt naar een zuiverwit. Prachtig in borders of als snijbloem.

skal_logo.jpg

€ 5,50 Prijs
Narcissus Poeticus var...
 • Uitverkocht

Narcissus Poeticus var Recurvus 10 st. - BIO

De Fazantenoog of Pauwenoog is een oorspronkelijke bewoner van Zuid-Europa en het westen van de Balkan. De kleinbloemige is aan de bovenkant van de steel licht geknikt en de helderwitte strak getailleerde bloemblaadjes zijn licht naar achter gebogen. De narcis heeft haar bijnaam te danken aan haar kleine schotelvormig goudgeel gekleurde hartje en het met rood omzoomde randje. Ze bloeit als langbloeier als een van de laatste in het seizoen. Dit juweeltje staat fantastisch in een zonnige border, het liefst in een iets vochtigere grond. Plant de Dichtersnarcis met haar blauwgroene riemvormige bladeren in getale en geniet van een heerlijke geur in de tuin.

skal_logo.jpg

€ 6,25 Prijs
Narcissus Replete 10 st. - BIO
 • Uitverkocht

Narcissus Replete 10 st. - BIO

Weinig narcissen kunnen wedijveren met deze weelderige beeldschone met haar vrouwelijke gefranjerde bloemen. De unieke zoetgeurende voorjaarsbloem bloeit uitbundig. Grote volle dubbele bloemen tot wel 10 cm breed prijken sierlijk op de steel. En ondanks haar grote bloem, blijft ze fier overeind en staat ze niet te knikkebollen. Elke bloesem is versierd met weelderige koraal roze ruches in het midden omgeven door twee rijen ivoorwitte bloembladeren die ook nog eens gemarkeerd worden door groene stroken aan de achterkant. Ze houdt van een zonnige wat drogere plek in een border, rotstuin of pot. Plant er genoeg zodat u ook af een toe een bosje in een vaas kunt zetten.

skal_logo.jpg

€ 5,95 Prijs