BIO Anemone Blanda Blue Shades, 10 st
Anemone is afgeleid van het Griekse woord voor wind, Anemos. Komt van oorsprong ook voor in Griekenland en Turkije. Deze Windbloemen hebben bloembladeren met een spectaculair spectrum aan blauwtinten dat geaccentueerd word door een geel hartje. De rondgevormde madeliefvormige bladeren zijn een genot om naar te kijken. De anemoon heeft fijngesneden varenachtige bladeren. Ze staat het liefst in halfschaduw, maar verdraagd ook een plekje in de zon. Zolang de grond maar vochtig is. Anemone Blanda Blue Shades zorgt in het vroege voorjaar wekenlang voor een uitbarsting van kleur in uw tuin.
Datasheet
- Hoogte
- 5-10 cm
- Bloeiperiode
- maart-april
- Planttijd
- Planten na ontvangst van de bollen
- Plantdiepte
- 2-3 Keer de hoogte van de bol
- Lichtbehoefte
- zon-halfschaduw
- Voedselbron voor
- bestuivende insecten zoals bijen en hommels
- Officiële naam
- Anemone blanda 'Blue Shades'
Specifieke referenties
12 andere producten in dezelfde categorie
BIO Allium Neapolitanum, 15 st
Onderhoudsarme planten hoeven niet saai te zijn. Allium Neapolitanum is zo’n plant. In het Engels ook bekend onder de naam Naples Garlic. In Nederland wordt ze ook wel Bruidsuitje genoemd, omdat ze soms gebruikt wordt in een bruidsboeket. Dit prachtige sieruitje vult de kloof tussen voorjaars- en zomerbloeiers en zal blijven bloeien tot uw zomerbloeiers tot hun recht komen. Een sterke plant die tegen een wat drogere armere grond kan. Ze heeft een onderscheidende opvallende bloem met los gevormde bloemschermen bestaande uit stervormige witte roosjes met in het midden een schattig groen hartje. Hoewel je het niet zou verwachten, heeft dit lid van de uienfamilie zoet geurende bloemen.
BIO Camassia Caerulea, 3 st
Ook bekend als Prairielelie of Indianenbloem omdat familie van de bollen werden gekookt en gegeten door de Indianen in Noord Amerika. Caerulea (Caeruleus) betekent Hemelsblauw. De charmante plant heeft lineair gebladerte rond lange rechtopstaande stelen met trossen diepblauwe stervormige bloemen met in het midden een zachtgroen knopje.
Voor volledige tekst, zie omschrijving
BIO Fritillaria Early Dream, per stuk
De botanische naam Frittillaria stamt af van fritillus wat Latijns is voor dobbelbeker. Imperiales stamt af van Imperium ofwel Keizerschap. De onderste helft van de bloemsteel van deze Keizerskroon, heeft smalle, spits toelopende bladeren. Bovenop de steel prijkt een keizerlijke kroonbloem met daaronder 12 grote hangende zacht oranje klokvormige bloemen met dieper oranje strepen. De apostelbloem, zoals ze ook wel genoemd wordt vanwege de 12 bloemen, trekt bijen en vlinders aan die zich tegoed doen aan de druppels nectar. De bloembol is imposant te noemen en heeft een kenmerkende opening in het midden. Er wordt beweerd de de geur van de bol mollen weert.
Voor volledige tekst, zie omschrijving
Uitverkocht
BIO Sneeuwroem Roze, 10 st
Chionodoxa bloeit zo vroeg dat ze haar bloeiende stelen vaak zelfs door smeltende sneeuw steekt, vandaar haar bijnaam Sneeuwroem. Komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Turkije en groeit daar in stenige bodems. Klein van formaat, maar grootbloemig en iets forser dan andere soorten Chionodoxa. Dit sterke plantje heeft losse trosjes met stervormige naar boven gerichte bleek roze bloempjes met een gemarmerd zacht wit oog. Frisgroene bladeren steken hier en daar boven de bloempjes uit wat het geheel een vrolijke uitstraling geeft. De bodembedekker voelt zich thuis in de zon in een border, maar ook onder bomen en struiken en vermeerderd zich makkelijk. Fantastisch om in grote hoeveelheden te planten. Maar ook in een rotstuin of een pot, zal ze uw tuin verrijken met schoonheid en kleur.
BIO Fritillaria Uva Vulpis, 10 st
In het Latijn betekent uva, druif en vulpis, vos. De Vossedruif komt van nature voor in korenvelden en hooiweiden in Turkije, Irak en Iran. Een sterke bloeier met lange glanzende bladeren bedekt met een blauwgroene waas. Het topje van de stengel is gebogen en auberginekleurige klokvormige bloempjes hangen ingetogen als druiven aan ranke stelen. Goudgele randjes versieren de uiteinden van de kroonbladeren. Als de bloempjes geopend zjin, onthullen ze een prachtig geel midden gedecoreerd met miniscule zwarte adertjes. Fritillaria Uva Vulpis geeft vrijlijk haar nectar aan bijen en hommels. Ze houdt van een goed gedraineerde vochthoudende grond. Het is echter belangrijk dat de bollen niet te nat worden.
Voor volledige tekst, zie omschrijving
BIO Allium Nigrum, 5 st
Allium Nigrum of Zwarte Look. Hoewel de naam doet vermoeden dat het om een zwarte bloem gaat, heeft ze haar naam te danken aan de kleine kraaltjes in het midden van de bloem. Als die opkomen zijn ze namelijk zwart. Later verkleuren ze langzaam naar kleine groene oogjes die een vrolijk accent geven aan de vele zacht witte stervormige bloempjes. De sierui uit het Midden Oosten heeft een half bolvormige bloemscherm op een stevige veerkrachtige steel. Elke plant heeft 3-6 lancetvormige platte bladeren. Na de bloei blijven zaadbollen nog lang decoratief. Ze mist de geur van ui of knoflook zoals de meeste andere in de haar groep.
Voor volledige tekst, zie omschrijving
BIO Erythronium Pagoda, 5 st
Met sierlijk naar beneden gerichte bloemen, vleugelachtige naar achter gebogen bloembladen en een vleugje Oosterse charme doet Erythronium Pagoda sterk denken aan de vorm van een Boeddhistische pagode tempel. De minder elegante Nederlandse benaming voor deze mooie verschijning is (Gele) Hondstand. Rechtopstaande donkere slanke stelen dragen elk maximaal 10 knikkende zwavelgele bloemen boven weelderig decoratief groen gevlekt blad. Rond het centrum van de bloem bevindt zich een roodbruine ring alsof het met waterverf is aangebracht.
Voor volledige tekst, zie omschrijving
BIO Leucojum Gravetye Giant, 5 st
Dit Zomerklokje is geselecteerd in 1924 door de gerenommeerde Engelse meester tuinder William Robinson en vernoemd naar zijn landgoed Gravetye in Sussex. Hij was een voorstander van natuurlijke tuinen. Gravetye Manor is momenteel een schitterend Hotel/Restaurant met een landgoed dat tot de verbeelding spreekt. De plant is inheems, maar zeldzaam in Nederland en België en bloeit van april tot en met mei. Dat maakt dat de gangbare naam Zomerklokje eigenlijk niet juist is.
Voor volledige tekst, zie omschrijving