BIO Fritillaria Early Dream, per stuk€ 6,95
Inclusief belasting

De botanische naam Frittillaria stamt af van fritillus wat Latijns is voor dobbelbeker. Imperiales stamt af van Imperium ofwel Keizerschap. De onderste helft van de bloemsteel van deze Keizerskroon, heeft smalle, spits toelopende bladeren. Bovenop de steel prijkt een keizerlijke kroonbloem met daaronder 12 grote hangende zacht oranje klokvormige bloemen met dieper oranje strepen. De apostelbloem, zoals ze ook wel genoemd wordt vanwege de 12 bloemen, trekt bijen en vlinders aan die zich tegoed doen aan de druppels nectar. De bloembol is imposant te noemen en heeft een kenmerkende opening in het midden. Er wordt beweerd de de geur van de bol mollen weert.

Voor volledige tekst, zie omschrijving

Aantal

De botanische naam Frittillaria stamt af van fritillus wat Latijns is voor dobbelbeker. Imperiales stamt af van Imperium ofwel Keizerschap. De onderste helft van de bloemsteel van deze Keizerskroon, heeft smalle, spits toelopende bladeren. Bovenop de steel prijkt een keizerlijke kroonbloem met daaronder 12 grote hangende zacht oranje klokvormige bloemen met dieper oranje strepen. De apostelbloem, zoals ze ook wel genoemd wordt vanwege de 12 bloemen, trekt bijen en vlinders aan die zich tegoed doen aan de druppels nectar. De bloembol is imposant te noemen en heeft een kenmerkende opening in het midden. Er wordt beweerd de de geur van de bol mollen weert. Ze is rijk aan zetmeel en het schijnt dat deze zetmeel ooit gebruikt werd om kragen mee te stijven. Een vroegbloeier die houdt van een zonnige plek of lichte schaduw en van een losse vruchtbare, niet te natte, bodem. In de 15e eeuw gold de plant als symbool van rijkdom. In de 20e eeuw verrijkt deze exotisch ogende afgezant nog altijd de Nederlandse tuinen.

Fritillaria Early Dream lijkt op Fritillaria Sunrise. De Early Dream bloeit echter iets eerder, is langer en heeft een zachtere oranje kleur. 

Datasheet

Hoogte
60-80 cm
Bloeiperiode
maart-april
Planttijd
herfst
Plantdiepte
2-3 Keer de hoogte van de bol
Lichtbehoefte
zon-halfschaduw
Voedselbron voor
bestuivende insecten zoals bijen en hommels
Officiële naam
Fritillaria 'Early Dream'

Specifieke referenties