Onder-groenbemester-zode-planten

Onder-groenbemester-zode-planten

Na het rooien van onze biologische bollen wordt de niet-kerende-grondbewerking toegepast. Daarna wordt het groenbemester-mengsel gezaaid en de compost over het perceel verdeeld. Zodra de zaden beginnen te kiemen, wordt het biologische bladvoedingsmiddel gespoten om planten en bodem te versterken.

Enige tijd voordat de bloembollen worden geplant, wordt de groenbemester gemaaid. Hierdoor ontstaat een mooie gemengde-groenbemester-zode.

Wij planten onze bollen met een speciale plantmachine. Deze tilt de zode op, verspreidt de bollen eronder en legt de zode weer terug. De bio bollen zitten nu in de grond en de actief groeiende groenbemester kan doorgaan met zijn heilzame werking op de grond.

En bijkomend voordeel is dat de groenbemester een dekentje tegen de vorst vormt en het strodekken achterwege gelaten kan worden.

Deze manier van werken scheelt 3 werkgangen met de trekker, hetgeen weer een grote besparing aan dieselolie geeft. Beter voor de bodem en het milieu.

Tijdens de gehele winterperiode geeft de groenbemester voedende en beschermende stoffen af aan de hele wortelzone, en deze geeft ze weer door aan de bloembollen. Zo hebben de bollen een goede start voor het komende groeiseizoen.