Plantverzorging Amaryllissen

Plantverzorging Amaryllissen

Bloeitijd: 6-8 weken na planten
Planttijd: op pot vanaf februari, in de tuin na de laatste nachtvorst
Plantdiepte: plant de onderkant van de bol in aarde

In de tuin
Plant de amaryllis na de laatste nachtvorst op een zonnige plek in de tuin en geef haar voldoende water en mest. Na 6 tot 8 weken zal ze tot bloei komen en langdurig bloeien. U kunt haar laten staan tot de winter invalt. Ze kan niet tegen vorst, dus haal de bol uit de grond voordat het begint te vriezen. Snijd het blad er af, laat de wortels er aan. Bewaar de bol droog bij kamertemperatuur. Er zitten dan al weer nieuwe bloemen binnen in de bol. Vanaf de laatste nachtvorst kunt u de bol weer in de tuin planten. Zo kunt u nog jarenlang genieten van Amaryllis Cleopatra. Zet u haar wel elk jaar op een ander plekje in de tuin, want ze houdt van verse grond.

Op pot
De bol die u koopt kan op dezelfde manier worden behandeld als de bekende rassen. U plant ze in een pot met potgrond en zet de pot in huis neer waar u maar wilt. Liefst niet in de felle zon, want dan groeit de steel krom naar het licht. Af en toe wat water geven en dan komen er 2 stengels te voorschijn waaraan de bloemen komen. Pas later komt het blad.
Als u wilt, kunt u de bol na de laatste nachtvorst in de tuin planten. Ze zal niet meer bloeien, maar er zal nog wel wat groen blad groeien en zo krijgt ze voeding om nieuwe bloemen in de bol te vormen. Haal de bol uit de grond voordat het begint te vriezen. Snijd het blad er af, laat de wortels er aan en bewaar de bol droog bij kamertemperatuur. U kunt dan kiezen of u de bol vanaf februari weer in een pot zet en in huis kunt genieten van haar bloei of u wacht tot de laatste nachtvorst geweest is en plant de bol in de tuin, zodat ze in uw tuin tot bloei komt.